Климатикът донася плексит

Климатикът, колкото и да прави приятна атмосферата вкъщи, е причина за тежки пневмонии, настинки и алергии, както и за суха и изтощена кожа

Освен това той е отлично средство за пренасяне на грипните вируси. Има няколко златни правила, които потребителят трябва да спазва, така че уредът да му носи комфорт, а не болести.

Рязката смяна на градусите навън и вътре в помещението е стрес за организма. Независимо от минусовите температури на час и половина – два го спирайте и проветрявайте помещението. Преди началото на всеки сезон сменяйте филтрите на климатика. Безсънието или сънливостта не са в резултат само на недостиг на сън, но и на липса на свеж въздух или преумора. Човешкият организъм се нуждае средно от 7-8 часа сън.

Опитвайте се да си лягате по-рано. Ако това не помага, обърнете внимание на средата, в която спите – хъркането, различни външни шумове може всъщност да са причината за вашия неспокоен и твърде лек сън, според ретро. В такива случаи е добре да наблегнете на витамините и свежите плодове. Вечерята не бива да е тежка и след 19 часа. Една лека разходка привечер ще доведе по-бързо съня. Ако обаче и тя не помогне, то непременно потърсете лекарска помощ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене