Днес „Пирин“(Разлог) и „Вихрен“(Сандански) ще определят областния шампион за Купата на Аматьорската футболна лига

Двата тима излизат днес, за да определят най-добрия тим, който ще представя област Благоевград в турнира

Срещата е от 16.00 часа на градския стадион в Разлог, играе се в един мач на пряка елиминация. Ако в редовното време резултата е равен се изпълняват дузпи. В първия кръг от надпреварата „Пирин“(Разлог) победи с 1:0 „Септември“(Симитли), а Вихрен се наложи с 4:1 над „Беласица“(Петрич), а преди това преодоля с 1:2 като гост „Пирин“(Гоце Делчев).

Очаква се в този двубой и двата отбора да излязат в различни в сравнение с шампионатните си мачове състави. Това едва ли изненадва някого, след като от практиката е известно, че всички участници в надпреварата залагат повече на резерви и юноши в тези мачове, отделяйки повече сили за първенството.

Освен почивка за титулярите срещата е и начин да бъдат видени качествата на онези футболисти, попадащи по-рядко в сметките на своите старши треньори. За „Пирин“(Разлог) пък това ще бъде добър начин да изтече наказанието на един от титулярите в селекцията на Христо Джоджов. Това е Мариян Ловков, който в последния двубой на неговия тим срещу „Германея“(Сапарева баня) получи петия си жълт картон и е една среща извън сметките на младия наставник на домакините в този двубой.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене