Продължава акцията на полицията „Лято“

Акцията на полицията „Лято“ стартира на 15 юни и ще продължи до 15 септември. През първия етап на акцията/15 юни – 31 юли/ на територията на Кюстендилска област са проведени 12 специализирани операциии по линия на безопасност на движението.Установени са 267 нарушения по ЗДвП.От тях: 151 са за превишена скорост, 8 за алкохол, 3 за наркотични вещества, 14 са установените неправоспособни водачи, 8 без поставен обезопасителен колан, 1 водач на мотоциклет без поставена каска и 82 други нарушения.

Съставени са 92 акта за установяване на административни нарушения, 14 фиш и 124 ел.фиш.по ЗДвП и 8 акта за установяване на административни  нарушения на Кодекса на застраховането. Пътните произшествия за този период са  70, тежки са 46 от тях, ранени са 26-ма. Сравнени със същия период на миналата година  произшествията са с 30 по-малко.

И през август остава засилен трафикът към туристическите селища и ГКПП. Полицейските служители ще подпомагат движението на гражданите и гостите на страната ни чрез регулиране на място, при възникнала необходимост. Разчитаме, че гражданите в критични ситуации ще подават сигнали към специализираните органи, за да им бъде оказана професионална помощ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене