Ексклузивно в toppresa.com! Героите на нашето време – Момиче от Гоце Делчев покорява върхове в образованието въпреки тежката си болест….

Невсе Арнауд е родена и израснала в град Гоце Делчев. Тя е едно 23-годишно момиче с тежката диагноза ДЦП. От няколко години Неси, придружена от баща си, живее в Благоевград с една едничка цел – да завърши своето висше образование. Баща й – неиният верен спътник, е до нея вече четири години. А резултатите са налице – Неси е пълна отличничка в университета, постиженията й на конкурси и конференции говорят за упоритостта й повече от всичко друго.
Невсе е родена от нормално протекла бременност в 9-ти месец чрез секцио. Диагнозата ДЦП е поставена на 2 г. възраст, постепенно се оформили контрактури на ставите на четирите крайника и за голямо щастие е с напълно съхранен интелект.
От раждането си до сега Неси е претъпяла 11 операции, като след тях се подобрява обема движение, мускулният тонус и сила. Подобряване на стойката и стабилизиране на походката.
След операциите тя може да ходи,но не й сама.Походката на Неси е нестабилна и дори и за кратка разходка тя има нужда от придружител.Ментално тя е невероятна гордост за своите родители. Неси е студентка 3-ри курс в ЮЗУ „Неофит Рилски“ със специалност Счетоводство и контрол.
Мечтата на Неси е един ден да може да ходи сама до университета,до библиотеката или на разходка и преди седмица лъчът надежда се появява!
След консултация със световно известния руски лекар,д-р Александър Назаркин се оказва,че тя има реалният шанс да ходи сама.
Той насрочва операция на Неси по метода на миофибротомите, Това е иновативен метод ,създаден и практикуван вече 25 години от проф. Валерий Улзибат в Русия. Д-р Назаркин е част от един от екипите на Института по клинична рехабилитология в Тула, Русия.
За съжаление в България не се практикува, най-близкият вариант е Хирургична клиника Медикус гр.Чуприя, Сърбия.
Очаквайте подробности за начините, по които може да помогнете за сбъдването на една мечта за живот!

http://blagoevgrad-news.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене