ОбС-Банско отпусна финансови средства за фолклорната поредица „Добринишко лято 2017”

На провелото се вчера редовно заседание, Общински съвет – Банско даде съгласието си да бъдат отпуснати допълнителни финансови средства в размер на 10 000 лв. за дофинансиране на НЧ „Димитър Благоев 1925” – гр. Добринище, за организиране и провеждане на фолклорната поредица „Добринишко лято 2017”. Поредицата включва фолклорни концерти на ансамбли от страната и чужбина, за периода 1 юли – 10 септември 2017г.. Всяка събота, по време на активния туристически сезон, магията на народните песни и танци събира на мегдана в Добринище стотици жители и гости на града.

За планираната експедиция от Спортен клуб на ветераните – Банско, свързана с изкачването на няколко четирихилядника от масива Монте Роза – вторият по височина масив в Алпите, бяха отпуснати 2 000 лв. За трета поредна година, любителите на алпинизма избират ново предизвикателство, което да покорят и да развеят знамето на планинската община. Общинският съвет определи годишната вноска за 2017г., в размер на 300 лв., за участие на община Банско във фонд „Общинска солидарност”. Целта на този фонд е чрез междуобщинска подкрепа, пострадалите при екстремни природни явления общини, да бъдат подпомагани финансово.

Членовете на Съвета утвърдиха общо 22 местостоянки на територията на община Банско, които да се използват от всички превозвачи, които имат издадено валидно разрешително за извършване на таксиметров превоз на територията на община Банско. Тяхното разположение се намалява с една поради близостта й до светофарна уредба и риска от ПТП.

Съветниците дадоха своето съгласие за актуализиране на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и права на територията на община Банско. Отменена бе т.1 „Разрешение за разкопаване” от Раздел „Услуги, предоставяни от отдел “Екология и чистота” в Приложение №18 към чл. 60 на Наредбата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене