Петър Занев с гол за равенство на своя тим срещу бившия отбор на Димитър Макриев

Още един български футболист попадна сред голмайсторите в руското първенство

До момента през сезона се бяха разписвали Ивелин Попов, Благой Георгиев, Георги Миланов и Михаил Александров, а днес това стори и Петър Занев. Родният национал вкара дузпа за „Амкар“ при равенството 2:2 като гост на „Криля Советов“.

Занев, който и днес изведе „червено-черните“ с капитанската лента, беше точен от дузпа в 30-ата минута, но малко след това Сергей Корниленко направи 2:2 във вълнуващото първо полувреме на стадион „Металург“. Началото беше перфектно за гостите, които откриха резултата още в 8-ата минута. Гола отбеляза полският халф Януш Гол. Той получи топката от Александър Гасилин и с много прецизен удар успя да изненада вратаря на самарци Гиорги Лория. Авансът на „Амкар“ обаче не се задържа дълго. В 16-ата минута Кристиан Паскуато технично се освободи пред наказателното поле и изведе в чиста позиция Джани Бруно, а той с левия крак преодоля плонжиралия Дмитрий Хомич.

Срещата продължи да е интересна и изпълнена с любопитни моменти пред двете врати, което беше изненадващо на фона на слабата им резултатност през сезона. В 29-ата минута Дмитрий Ятченко фаулира Роланд Гиголаев и първоначално съдията Виталий Мешков даде фаул на границата на наказателното поле, но след намеса на единия от помощниците му посочи бялата точка – дузпа за „Амкар“. Решението беше грешно, но това не попречи на Петър Занев, който стреля силно с левия крак и отбеляза първия си гол от началото на кампанията.Този път отговорът на „Криля Советов“ бе още по-бърз. В 32-ата минута Александър Зуев отправи мощен изстрел, с който Хомич се справи, но топката стана много лесна за Сергей Корниленко и опитният нападател вкара за 2:2.

В началото на второто полувреме Бруно пропусна да отбележи трети гол за домакините. Занев пък намираше време да се включва в предни позиции и на няколко пъти достави опасни центрирания в наказателното поле. В 73-ата минута „Криля Советов“ беше близо до пълния обрат. Защитникът Сергей Божин стреля коварно, Хомич се намеси, а добавката на Корниленко не завърши с попадение. В края Вячеслав Зинков от домакините получи червен картон, а двата тима сякаш се примириха с равенството и в добавените 5 минути не се случи нищо интересно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене