Вижте къде се крият тайните на ориенталската хубост?

Козметолозите разказват за секретите на жените от Изтока, които от хилядолетия се славят със своята младост и красота

Жените от Изтока са се славели със своята красота от най-древни времена. Както отбелязват козметолозите, преди всичко секретът е в традициите, които са приети в много страни. Например ритуалите по пиене на чай и масажите помагат на жените да бъдат по-красиви. Целебните свойства на чая, който се запарва по специален начин, с добавяне на подправки и билки, съхраняват младостта на кожата. Масажът снема напрежението на мускулите и възстановява циркулацията на кръвта.

В много източни страни бялата кожа се счита за символ на красота и аристократизъм. Жените избягват стоенето на слънце, а за да направят кожата си още по-бяла, използват натурални маски, например от разтрити на пюре листа от мента. Такава маска не само прави кожата бяла, но и я насища с полезни вещества и подобрява кръвообращението, благодарение на загряващия си ефект.

Голяма роля играе и ежедневната храна. На Изток е прието да се консумират много плодове, зеленчуци, ориз, гъби. Всички тези продукти са много полезни не само за кожата, косите и ноктите, но и за здравето. Такъв ефект оказват и традиционните напитки. Например настойката от корени на женшен, особено популярна в Китай.

Ето и още една тайна – цветните вани. В тях се добавят ефирни масла и венчелистчета от рози, жасмин, лотос, лилии, орхидеи и други. Тези цветя помагат кожата да се насити с полезни вещества, съхраняватт младостта и еластичността й.

zdrave.to

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене