Димитър Гамишев: Видях очи в очи надеждата и одобрението на хората!

Едно интервю на Веселин СТАМЕНОВ

– Господин Гами­шев, предизборната кампания е към своя край. Каква е Вашата реална оценка и как­ви са Вашите очаква­ния на съдбоносната дата 26 март, деня на вота…

– Оценката за кампанията ще я видим всички в неде­ля на 26 март, там тя ще е в реални стойности. Това, което мога да кажа сега, е че за мен тя беше изключи­телно вълнуваща, защото видях очи в очи надеждата и одобрението на хората. Знаете ли, предизборната кампания е истински товар, особено за деен човек като мен. Но не искам да говоря за тези неща. За мен най-ва­жното беше, че тя мина в рамките на добрия тон, изтъкваха се принципи и концепции, а не злоба и мръсотии, както беше при други предизборни кампа­нии.

– Казахте, че за Вас кам­панията е „истински товар“ – добре, тогава защо се захващате? Изглежда не­разбираемо…

– Напротив, нещата са ясни. Водеща сила в една предизбор­на кампании и в това един канди­дат колко е деен е обществената нагласа и об­щественото одо­брение. Не исках да влизам в под­робности, но поне­же ме провокира­те, ще кажа, че

НА ДЕН СЪМ ПРОВЕЖ­ДАЛ НАД ПЕТДЕСЕТ СРЕЩИ,

както инди­видуални, така и гру­пови. Го­ляма част от тях са по ини­циатива на хора и опре­делени жите­ли на насе­лени мес­та. Чис­то чо­веш­ки не­веднъж съм си казвал „Тази вечер ще се при­бера и ще си почина вкъщи, щото съм изто­щен“, но как да го напра­вя, след като поканите за срещи не спираха да валят. Това е причина­та да сложа този товар на гърба си, това, че хора­та ме спират, канят и ми казват – във вас ни е надежда­та. Ти си чо­век от нас и ние ще те подкре­пим. Как да оста­на безу­частен. Много е хуба­во да си постоян­но пред светлината на прожекто­рите, да те снимат камери по събрания и митинги, но за мен най-голямото удо­волствия в работата е ди­ректната среща с хората. Да седна, да изпия по едно кафе с тях, да им чуя про­блемите.

ТАМ ЧУВАМ ПО-МЪДРИ НЕЩА ОТКОЛКОТО ОТ ТЕЛЕВИЗИОН­НИЯ ЕКРАН НАПРИМЕР.

Хорските съвети мога да изградят един истински работещ народен предста­вител, какъвто смятам, че мога да бъда аз.

– Естествено от региона, който представлява­те – този на град Гоце Дел­чев, очаквано ще получите най-голямо одобрение. Какво е пър­вото нещо, което ще направите за родния си град като депу­тат?

– Няма да премъл­ча, че там, където си роден, ти е най-мило. В общините Гърмен, Хаджидимо­во и Сатовча също срещ­нах много хора, които ми казаха – ще те подкрепим. Това, че обичам родния си град, му дава пре­димство само в сърцето ми, в работата ще бъда катего­ричен, че няма да подценя нито един проблем, който мога да реша, без значение кой ми го е поставил и откъ­де.

– Много Ваши колеги са едни по време на кампани­ята и стават съвсем други, когато влязат в парламен­та. Някои дори ги хваща амнезия за това, какво са говорили предизбор­но. Вие зами­сляли ли сте се по този въпрос?

– Има слу­чаи на срещи с хората са ми поставяли въпрос от по­добно естест­во. Разбира се, че реаги­рам на такива „колеги“, как­то ги казахте, с насмешка. Това е непонятно за мен. Във всичко, с което съм се захва­щал, съм работел сериозно, постъпвал съм отговорно и честно. Това го знаят всич­ки, които ме познават. По­луча ли доверието да стана народен представител, аз просто ще си върша работа­та и в парламента, и извън него, при задължителните ми приемни и срещи с хора­та. Както ви казах, директна­та среща с обществеността изгражда образа на един ус­пял политик. Аз ще заложа на тази карта. Но нека в това интервю да не говорим само общи приказки.

АЗ СЪМ ЧОВЕК НА КОНКРЕТИ­КАТА.

Защо не ме попита­хте с какви проблеми ме ангажи­рат хората при провеж­дането на предизбор­ните срещи по време на кампания­та…?

– Ето, пи­там Ви…

– Благодаря. Убеден съм, че работата на 44-ото На­родно събрание ще бъде допълнително натоварена и отговорна от работата на други преди него.

ПРОБЛЕМИТЕ, С КОИТО МЕ АН­ГАЖИРАТ ХОРАТА, СА ПОВЕЧЕ ОТ СПЕШНИ ЗА РЕШАВАНЕ.

Част от тях са свързани със земеделието, здравео­пазването, образованието, добрата среда за правене на бизнес. Програмата за саниране, която искрено се надявам след 26 да про­дължи с темповете, каквито бяха по времето на упра­влението на господин Бой­ко Борисов. Затова е

ВРЕМЕ ЗА МЪДРИ РЕШЕНИЯ,

а мъдрото решение на изборите е само едно – ПП ГЕРБ. Нека на 26 март се обединим около каузата ГЕРБ и да гласуваме с но­мер 11 за партия ГЕРБ и преференция номер 7 за можещите хора в политика­та.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене