Ако познавате хора, които се държат така – бягайте далеч от тях!

Една от причините, поради които не виждаме много често, ние го наричаме „зло“, покварата на сърцето или психопатично поведение – вероятно е, че ни е трудно да се повярваме, че тези хора не съществуват!

Ние не можем да си представим, че някой ни мами, заблуждава или наранява (нас, и други), без никаква съвест, разпространява лъжи и унищожава репутацията на някого или се преструва, че се издава и за това, което не е с цел да се нанесе за сметка на другите (физически, материални, емоционални и друга). Въпреки това, за съжаление, ние знаем, че съществуват такива хора, пише „Блиц“.

Следващите пет признаци показват, че се занимаваме с хора без сърца и ще е най-добре да стоим настрана от такива хора.

1. Хората без сърца създават объркване, хаос и кавги.

Те са:

Преиначават фактите, за да заблудят
Лъжат, за да избегнат поемането на отговорност
Отричат реалността
Допълват и преиначават истории
Запазват информация за себе си

2. Хората с покварени сърца, за да заблудят другите, ги манипулират умело с думи.

Но ако се вгледате в плодовете на живота си, или ако те ги вземат, ще видите, че тези хора никога не се променят, а не да инвестират в растежа и развитието си. Техният живот е илюзия!

3. Хората без сърца винаги искат да контролират други хора, а самите те са последната инстанция.

Те отхвърлят обратна връзка и конструктивна критика, те създават правилата, по които те живеят, без да обръщат внимание на моралните норми.

4. Хората без сърца често играят със симпатиитена  добросърдечни хора с цел измама.

Те изглеждат състрадателни, но всъщност не са. Търсят топлина, прошка и интимност на лицето, на което са съгрешили без никакво съчувствие към болката, която е била причинена и нямат реално намерение да се опитат да се определи това, което са направили, или да се опитат да възстановят загубената вяра.

5. Хората с покварени сърца нямат никаква съвест и не знаят какво разкаяние.

Дори и те не възнамеряват да се опитват да се борят с тяхната злоба – в действителност, те се наслаждават на нея – всичко под прикритието на известен благороден характер.

 

 

 

 

 

 

jenata-vchas.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене