ВНИМАНИЕ!!! Опасен участък на жп линията до петричкото село Митиново

Служители на Общинска охрана – Петрич днес преди обяд сигнализираха за опасност от нов трагичния инцидент „Хитрино 2“ край жп спирката до петричкото село Митиново

Те се обадиха на телефон 112 да предупредят за опасния участък от жп линията. На място дойде бригада жепейци, които с чук и ключ започнаха временното укрепване на железния път.

По сигнал за димящо огнище с тел, останала след изгорели гуми,  служителите на Общинска охрана пристигнали край линията в близост до спирката до село Митиново. Те забелязали, че състоянието на жп линията в участъка е крайно тревожно: на много места траверсите са изгнили, разцепени или пропаднали в насипа, гумените уплътнения са излезли изпод релсите, болтовете стърчат или липсват, а някои от тях спокойно могат да се развият с ръка. Според охранителите, има реална опасност в този участък с нестабилни релси да дерайлира влак, и да се случи голяма трагедия. По два пъти на ден през участъка минава кантонер, и би трябвало той да забележи тези неизправности и да сигнализира. Защото после може да бъде късно, казаха охранителите.

Половин час след като те се обадиха на телефон 112, на мястото пристигна бригада жепейци, въоръжени с чук и ключ. Те започнаха да затягат развитите болтове. Според началника им, участъкът не е опасен. Остарелите траверси се сменят с нови, като се прави така нареченото „прошарване“, казаха жепейците.

Няма обаче никаква гаранция че след ремонта с чук и ключ на траверсите болтовете няма отново да се развият под тежестта на няколко преминали влака, и след само няколко дни състоянието на жп участъка да си остане пак опасно.

 

 

 

 

struma24.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене