Отличиха „Пирин текс“ с приза „Работодател на годината“

Агенцията по заетостта определи най-добрите работодатели на 2016 г. Отличени са 12 фирми в две категории. Наградите в „Работодател на годината – 2016” връчиха министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Хасан Адемов и изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов.

За региона на Благоевград победител е „Пирин Текс Продакшън” ЕООД – Гоце Делчев. Фирмата е производител на висококачествена мъжка и дамска конфекция за едни от най-известните световни модни марки. Разкрила е най-много работни места в района на бюро по труда Гоце Делчев и е осигурила трайна заетост на 55 безработни лица, от които 24 младежи до 29 години. За 121 работници от населени места в общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово работодателят осигурява безплатен служебен транспорт.

В категорията „Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар” АЗ отличи работодатели, които са осигурили заетост на безработни лица в голям териториален обхват. Това са три компании, които равностойно печелят тазгодишния приз:

„Се Борднетцe – България” ЕООД, Карнобат. Фирмата произвежда кабелни комплекти и елeктрически системи за международната автомобилна индустрия. Само през 2016 г. е наела на работа и е осигурила устойчива заетост на 658 безработни лица от територията на 12 общини в обхвата на регионалните служби в Бургас и Монтана.

„Сенсата Технолоджис България” ЕООД, гр. София. Компанията оперира в производството на сензори, системи за контрол, автомобилна електроника в София, Ботевград и Пловдив. Агенцията по заетостта номинира завода в Пловдив, от който са обявени близо 200 свободни работни места и е осигурена трайна заетост на 122 безработни лица от областите Пловдив и Пазарджик.

„Калинел” ЕООД, гр. Троян. Фирмата е водещ производител на полиестерна вата, олекотени завивки, възглавници, калъфи за матраци и други, предназначени предимно за европейските пазари. Наградена е за приноса й към осигуряването на заетост на безработни лица на трудовия пазар в обхвата на бюрата по труда в Троян и Червен бряг. От началото на 2016 г. фирмата е заявила 104 работни места и е осигурила устойчива заетост на 75 безработни лица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене