Меглена Кунева отговаря дали идва краят на Реформаторския блок

„Струва ми се, че трябва да сме в готовност с много аргументи и факти за бюджета. Аз съм обратното на популизма. В позиция съм да кажа кое е институционалното за тази толкова важна професия като учителската.

В България един учител достига на края на кариерата си максималната заплата. Във всички европейски страни се достига на 12-тата година. В България има особено отчетливо глад за учители. Това заяви в ефира на bTV образователният министър в оставка Меглена Кунева.

„Работата на политика е мандатна. След 4 години той свършва. Най-важното е каква работа си свършил. Всеки министър има лидираща роля, моите колеги и министър-председателят сме работили в добър екип и аз искам да го докажа.
„Не съществува въпрос за това кой ще бъде предложен като еврокомисар. Не е краят на Реформаторския блок, не очевидно, защото винаги сме успявали да се стегнем и обединим. Въпросът е, че десницата сякаш не е разбрала какво казват хората. Това е моментът за Реформаторите. Трябва без всякакво високомерие и популизъм да кажем: Чухме ви, разбрахме ви“, категорична бе Кунева.
„Вчера всички министри бяхме в Народното събрание. Благодарихме си един на друг. Култура, уважение, стабилност, липса на популизъм, цивилизованост, това е, което искам да виждам.
ДСБ действат като самостоятелна партия. Нашето решение е, че РБ е тук, за да остане. Когато те напускат блока, това е решение, което сме длъжни да приемем, заяви министърът на образованието в оставка за партията джудже на Радан Кънев.
„Сега сме по-концентрирани и знаем къде сме. Това е твърда почва, на която можем да стъпим“, заключи Кунева.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене