Банско изненада неприятно Поморие

Напук на прогнозите и на скептиците, които предвиждаха просто екскурзия на Банско в Поморие, тимът от планинския град хвърли бомбата и победи местния тим

С това питомците на Петко Медвецки станаха „Черна котка“ пред амбициите на отбора от крайморския град да заеме третото място във Втора лига, което дава право на участие на бараж за влизане в Първа лига. Възпитаниците на Малин Орачев допуснаха изненадваща загуба с 0:1 като домакини на Банско. Съперникът за третото място Витоша не успя да победи при визитата си на Ботев (Гълъбово), но морският тим не успя да се възползва от грешката на бистричани.

Срещата започна неприятно за Поморие, тъй като още в 7-ата минута Малин Орачев трябваше да прави принудителна смяна. Капитанът на тима Георги Петков получи контузия и на негово място влезе Мартин Василев. През първото полувреме Поморие владееше инициативата, но така и не успя да стигне до чисти голови положения. Изненадващо такива се откриха пред гостите. В 18-ата минута Самсон засече с глава центриране отляво, но топката премина до дясната греда. В 35-ата пък Кадифчин изпълни чудесно фаул, но Илиев плонжира и изби в корнер.

През втората част Поморие натисна. Морският тим бе близо до гол в 56-ата минута, но удар с глава на Ахмедов мина до лявата греда. В 61-ата минута гостите стигнаха до гол, благодарение и на късмета. Далечен изстрел на Чепилов рикошира в крак на защитник на Поморие и топката влетя неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата на Илиев. До края на двубоя домакините не успяха да се отърсят от шока и да стигнат до чисто голово положение. Минутка преди края те имаха претенции за дузпа, за нарушение срещу Кирил Георгиев. Главният арбитър, обаче не посочи бялата точка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене