ЛЮБОПИТНО!!! Уругваец счупи световен рекорд

Уругвайският нападател Себастиан Абреу постави световен рекорд, осъществявайки 28-ия си трансфер в кариерата!

40-годишният футболист продължава да демонстрира добра форма и подписа с третодивизионния бразилски Бангу, който ще бъде неговият 23-и различен отбор до момента, като в някой тимове е играл повече от веднъж. Така той потвърди, че лоялността определено не е нещо типично за съвременния футбол и че той просто е лоялен към играта.
Абреу стартира кариерата си през 1995-а година в „Дефенсор“ и продължава да бъде на терена и днес. Той е играл в 9 различни държави: Уругвай, Аржентина, Мексико, Испания, Ел Салвадор, Бразилия, Парагвай, Израел и Гърция.
Той пристига за първи път на Стария континент през 1998-а, когато е взет от Депортиво „Ла Коруня“ за 4,25 милиона паунда, но още докато е собственост на галисийците 7 пъти е преотстъпван на други отбори. Все пак дни след идването си тима вкарва гол при победата над Барселона с 3:1.
Повечето му тимове обаче са извън Европа, като въпреки честата им смяна записва 70 мача за националния отбор и играе на 5 големи турнира, като през 2010-а вкарва решаващата дузпа в стил „Паненка“ на световното първенство в ЮАР на 1/4финала, а през 2011-а помага на Уругвай да триумфира на Копа Америка.
Отборите за които игра са „Дефенсор“, „Сан Лоренсо“, „Депортиво“(Ла Коруня), „Гремио“, „Текос“, „Насионал“, „Крус Асул“, „Америка“, „Синалоа“, „Монтерей“, „Сан Луис“, „Тигрес“, „Ривър Плейт“, „Бейтар“(Йерусалим), „Реал Сосиедад“, „Арис“(Слун), „Ботафого“, „Фигейрензе“, „Росарио Сентрал“, „Аукас“, „Сол де Америка“, „Санта Телка“ и сега „Бангу“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене