Старейшините на Гоце Делчев ще заседават във връзка с разширяване и обновяване на Спешния център в града

Утре в град Гоце Делчев ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет.  Старейшините трябва да гласуват за учредяване на безвъзмездно право на ползване в полза на държавата за изграждане на Център за спешна медицинска помощ. Спешното заседание е във връзка писмо от Министерството на здравеопазването за инвестиционен проект по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г.

Проектът е свързан с обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на спешната помощ на територията на цялата страна, за което е необходимо на здравното ведомство да бъдат дарени или да бъде учредено безвъзмездно право на ползване върху помещенията, в които се помещава в момента Центърът за спешна медицинска помощ в Гоце Делчев, както и допълнителни помещения от 50 кв. м. и прилежащ терен към сградата от 170 кв. м.

Сградата на бившата поликлиника в Гоце Делчев, където се намира и Спешният център, е включена в капитала на общинското предприятие “Медицински център – 1”, а прилежащият имот е частна общинска собственост.

Ако проектът се реализира, в източната част на сградата ще могат да се преустроят два нови кабинета. Допълнителният терен може да бъде включен също в източната част на имота, като се обособи подход изцяло за нуждите на ЦСМП-Гоце Делчев, обясниха от общинската администрация в града.

За осигуряване на по-добри условия за работата на Спешния център в Гоце Делчев,  кметът Владимир Москов ще предложи на съветниците да приемат решение общинското дружество “Медицинки център -1“ да учреди на Министерството на здравеопазването безвъзмездно прави на ползване за нуждите на ЦСМП-Гоце Делчев за срок от 10 години върху помещения, намиращи в недвижим имот и включени към капитала на общинското дружество.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене