100 лв. глоба за животно без надзор в Сатовча

Община Сатовча е амбицирана да реши проблема с безстопанствените животни, които съсипват зелените площи и са предпоставка за катастрофи. 100 лева глоба ще отнесе всеки стопанин на четириного, което е оставено без надзор и бъде хванато от екополицаите.

„Длъжни сме да опазим зеленината, декоративната растителност и селскостопанското имущество на хората. Именно за това издадох заповед, с която се забранява безстопанственото пускане и пашуване на всякакъв вид домашни животни и безпризорен впрегатен добитък по улици, паркове и градини за обществено ползване, както и извън населените места на територията на община Сатовча”, коментира кметът Арбен Мименов.

Кметовете на населени места имат задължението по надлежен ред да запознаят населението за въведената забрана, както и да следят стриктно за изпълнението й. да не допускат безстопанствено свободно движещи се домашни животни и безпризорен впрегатен добитък.

При констатиране на нарушения управниците имат задължението да прилагат разпоредбите на Наредба №1 и да налагат административни наказания – глоби на нарушителите в размер на 100 лева. При нанесена материална щета на имот и/или имущество се плаща стойността на щетата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене