Общинските съветници дадоха съгласие община Дупница да кандидатства по проект за създаване на Дневен център за възрастни хора с увреждания

Министерство на труда и социалната политика, в качеството на Управляващ орган” е открило процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по „Активно включване” на ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“

След като получи днес одобрението на съветниците от местния парламенти, общината ще се заеме с проектната процедура.

Ако проектът бъде одобрен, ще бъде създаден Дневен център за възрастни хора с увреждания, който ще се ситуира в помещения, публична общинска собственост, намиращи се на 4-ти етаж в сградата на бившата поликлиника.

Към настоящия момент в Дупница няма изграден подобен център, но има такава необходимост, се мотивираха днес съветниците.

 Центърът ще бъде с капацитет около 30 потребители, които ще получават дневни и почасови грижи, медицинска и социална интеграция. Освен качествена грижа и подобряването качеството на живот на хората с увреждания, проектът цели и осигуряване на трудова заетост, което ще допълни и надгради мерки финансирани по ОПРЧР, свързани с улесняване достъпа до заетост на уязвими групи.

Размерът на безвъзмездната помощ за едно проектно предложение е от 80 000 до 391 166 лв., а всички дейности по проекта трябва да приключат до 31.12.2018 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене