ЕКСКЛУЗИВНО!!! „Пирин“(Благоевград) отстрани Созопол за Купата и на четвъртфинал

„Орлетата“ надделяха в осминафинален сблъсък след труден мач, завърши при крайното 1:0

Съперниците оправдаха очакванията за сблъсък с доста футболни достонйства и предложиха изключително равностойно ървео поувреме В него още във 2-рата минута Владислав Златинов излезе на чиста позиция, но под ъгъл и прати топката по диагонала покрай вратата.

Постепенно домакините взеха нещата в свои ръце и владееха повече топката, задържайки се все по-дълго в противниковата половина. Така се стигна до 25-ата минута, когато след отлично изпълнение Мустафа Мустафа намери напречната греда. До почивката пропуски направиха Деян Христов и отново Мустафа, а в самия край на полувремето вратарят на „небесносините” Мартин Теменлиев спаси опасен шут на Венцислав Бенгюзов.

След почивката битката продължи за всяка точка от терена и след 63 минути игра топката намери ръката на централния бранител на „Пирин“ Александре Ханс, но Ангел Баялцалиев не уважи претенциите на домакините за дузпа.

Девет минути по-късно Владислав Златинов проби по фланга, последва  пас към Даниел Младенов, който засече коженото кълбо отблизо в мрежата. Равенството можеше да бъде възстановено малко по-късно, когато Борислав Борисов шутира в ръката на Костадин Ничев, но реферът пак не посочи бялата точка

Пет минути преди края Христов беше забравен в малкия пеналт и стреля с глава, но вратарят Георги Аргилашки се разтегна и изби в корнер. В добавеното време по незнайни причини червен картон беше показан на Ангел Делчев от Созопол.

Това с се оказа и крайният резултат в мача, който класира Пирин Благоевград за 1/4-финалите на турнира за Купата на България.а

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене