Бивш футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) на крачка от първи съдийски наряд при професионалистите

Атанас Дрeновички определено напредва в кариерата на футболен арбитър, след като получи наряд за елита

Това е мачът при жените между НСА и „Екомет“, което на практика е дербито в шампионата. Според запознати възлагане на подобна завързана среща е ясен знак за добро бъдеще пред него, което означава, че скоро ще му бъде възложен и наряд във Втора и Трета лига.

Както е известно защитникът се отказа от кариерата си на състезател преди 4 години и се зае със съдийство, след като за последно игра в „Сливнишки герой“. Той дори е част от Съдийската колегия в София и стартира с ръководство на мачове в детските и юношеските групи. След това премина и при съдиите в мъжката четвърта софийска дивизия, където е един от най-добрите рефери.

Според специалисти, наблюдавали ръководенето му, той може да се превърне в един от не само най-младите, но и най-добрите арбитри, част от новата смяна. Самият Атанас Дреновички без проблем покрива нормативите и дори показва най-добри резултати за физическо състояние. За него предимство е, че е играл футбол и има ясна представа какво върши. Също така владее отлично и английски, което е допълнително предимство за евентуална кариера на международник, което е и основната цел пред всеки съдия. Иначе младият съдия е син на един от обичаните в недалечното минало футболисти на „Пирин“(Гоце Делчев) Андон Дреновички. Именно при неврокопчани започва състезателната си кариера, където част от нея премина и по време на престоя му в „А“ група. Като юноша премина след това през „Славия“, където бе сред любимците на президента Венцислав Стефанов.

После игра известен период в „Сливнишки герой“ и бе част от тима на „Лудогорец“, с който започна походът към професионалния футбол, спечелвайки опромоция от североизточната „В“ група във второто ниво на българския футбол.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене