Гонзо разплака „Левски“ на „Герена“! „Сините“ аут от Купата след уникална драма

„Черно море“ на 1/4 финал след успех с 2:3 над „Левски“ в София

Това се случи след страхотна драма на „Герена“, за която ще се говори дълго.

„Моряците“ водеха на почивката с 2:0 след попадения на Александър Цветков (3) и Бакари (31). През второто полувреме обаче голове на Бабатунде Адениджи (63) и Димитър Пиргов (79) пратиха мача в продължения. В тях тимът на Георги Иванов – Гонзо демонстрира тактическа зрялост и с гол на Александър Цветков, след контраатака, си осигури участие на 1/4-финалите.

Срещата започна с летящ старт за гостите, които излязоха напред в резултата още в 3-ата минута. Уго Секо проби по дясното крило и намери Александър Цветков непокрит в наказателното поле на „сините“. Халфът нямаше какво друго да направи освен да вкара топката във вратата на Йоргачевич.

Попадението подейства мотивиращо за домакините, които поеха инициативата и започнаха масирани атаки по посока вратата на „Черно море“. В 15-ата минута Мехди Бурабия стреля силно от въздуха, но топката профуча покрай дясната греда на Коварж. Две минути по-късно и Аниете се отличи с пропуск.

В 29-ата минута Адениджи тресна левия стълб на вратата на варненци, след като получи пас от Франсис Нар. 120 секунди по-късно Бакари шокира „Левски“ за втори път. Нападателят на гостите се възползва от колективна грешка на Прохазка, Пиргов и Сандберг, избяга 40 метра с топката и с техничен удар я прати във вратата на Йоргачевич.

До края на първата част Адениджи пропусна още две страхотни възможности за попадения, пращайки на два пъти коженото кълбо в аут.

Статуквото на терена не се промени и през втората част. Домакините бяха по-активният отбор, но така и не съумяваха да създадат реална голова опасност. До такава се стигна в 61-ата минута, когато Аниете показа завидна техника и шутира от границата на наказателното поле на Черно море. Пржемисъл Коварж обаче се разтегна и с една ръка изби. Само две минути по-късно „сините“ намалиха чрез Бабатунде Адениджи. Нигериецът се възползва от грешка в отбраната на варненци и с техничен удар реализира.

Домакините наложиха натиск, който даде резултата в 79-ата минута. Аниете центрира от корнер, стражът на варненци Коварж се намеси неубедително и топката попадна в Димитър Пиргов. Защитникът стреля слабо по земя, но топката някак си влетя във вратата – 2:2. До края на редовните 90 минути „сините“ пропуснаха страхотни възможности за гол и в крайна сметка последваха продължения.

Десет минути след тяхното начало Александър Цветков реализира второто си попадение в мача, след като остана сам срещу Йоргачевич и с техничен удар прати топката във вратата на сърбина. Въпреки опитите на домакините да стигнат до нов изравнителен гол, такъв не падна и те инкасираха поражение.

Блиц

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене