Мега спортен скандал! Санданският съдия Христо Ристосков: Реформите се правят от реформатори, а не от фурнаджийски лопати и лаладжии!

Посредствеността сред футболните съдии е масова, нужна е радикална чистка в БФС

Един от най-до­брите български футболни съдии в близкото минало Христо Ристосков отново призова за чистка в БфС. Санданчанинът бе в Гоце Делчев по повод мача между ветераните на местния „Пирин“ и „Вихрен“. След мача той говори за двубоя, в който се включи, но като играч на гостите. Интервюто с него не подмина положението на бъл­гарския футбол и на родното съдийството. Колоритният Ристосков бе доста рязък в своята оценка и разкри скан­дални истини за родните ар­битри. Как растат в кариерата и как посредствеността е ма­сова сред тях. Той призова за радикална чистка начело с хо­рата.

– Г-н Ристосков, предвождахте отбо­ра на ветераните в Гоце Делчев. Зна­ем, че никой не е доволен, когато губи, но какво е вашето мнение за мача?

– Ами мача бе коректен и със сигур­ност не е уговорен. Загубата си е загу­ба. Дузпите са рулетка, така че пожела­вам успех на отбора на Гоце Делчев в следващия кръг.

– Как видяхте съдийството от стра­ни? Имаше някои претенции

– Нормално. Това са грешки, които се допускат като част от играта.

– Дали е вярно това, че сте дошли специално за този мач от Австрия?

– Не. Просто така Николай, който води отбора и е мой дългогодишен при­ятел и асис… ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене