Удар на РЗБОП! Сензационен арест! Задържаха оръжейника на ОД на МВР Кюстендил в момент на сделка с патрони с човек на Ицо Исуса

Служителите на РЗБОП Кюстендил арестуваха днес Християн Н. с прякор Тината, оръжейник в полицейската дирекция. Сензационният арест е станал в момент на сделка с над 2000 патрона за автомат „Калашников“, капанът паднал точно когато оръжейникът преговарял с клиента за цената на полицейските патрони.

Той е арестуван незабавно, научи ексклузивно Struma.com. Оказало се клиентът е гард от бандата на безследно изчезналия софиянец Ицо Исуса. Тината паднал в полицейската клопка след като антимафиотите от Кюстендил отдавна имали съмнение за дейността му .

Той е сержант и работи от години в полицейската дирекция, според запознати се ползвал с известни привилигеии пред ръководството на местната дирекция, заради роднински си връзки със собственик на голяма автокъща, от която полицаите купували автомобили. Явно е обаче, че тази близост с шефовете е силно преувеличена след като оръжейника бе заловен на „мястото на престъплението“. Срещу него е образувано дознание за продажба на полицейско имущество. Предстои разследване дали това е първата му оръжейна сделка. Работата продължава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене