ЗРЕЛИЩЕН АРЕСТ! Задържаха шефа на „Дупнишка популярна каса“ заедно със съпругата му и синът му

Арестуваха шефа на „Дупнишка популярна каса“ Георги Близнаков заедно със съпругата му Ивона и синът му Сотир. Те са задържани вчера за данъчни престъпления от пловдивски полицаи. Затворени са всичките им офиси в Дупница. Води се паралелно разследване и в Дупница, но там все още няма повдигнато обвинение.

Както struma.bg писа, скандалът около „Дупнишка популярна каса“ се разрази през месец май, когато финансовата институция хлопна кепенците. Вложителите се редяха на опашки всяка сутрин да си търсят парите, надявайки се някой да отвори офиса на касата. Дивиденти те не са получавали от януари месец тази година. Тогава Ивона Близнакова твърдяла пред съкооператорите, че в момента имат малки затруднения, да изчакат…

В същото време „Дупнишка популярна каса” е регистрирана на друг адрес в Пловдив, а Г. Близнаков поискал от пловдивския съд да я обяви в несъстоятелност. В несъстоятелност е обявен и луксозният хотел в Сапарева баня „Съни“, където с апартаменти изгоряха десетки купувачи. За строежа на хотела Г. Близнаков е изтеглил 4,5 млн. лв. от банка в Дупница. В момента той дължи на банката 1 200 000 лв., но е спрял плащането и банката разпродава апартаменти в хотела.

Кокетната къща в Дупница, в която живее синът на Георги Близнаков – Сотир, е на ул. „Славейков“, санирана е и боядисана в модерни цветове, а зеленината е добре поддържана. Двуметрова ограда пази имота от любопитни погледи. Сотир Близнаков ползва лек автомобил „Форд Фокус“, купен на старо. Преди около година той обявил в РУП – Дупница, че БМВ-то му е откраднато. Това се случило малко след като крадец пресрещна майка му Ивона пред „Дупнишка популярна каса” и отмъкна от ръцете й торбичка с 60 хил. лв. Все още няма резултат от разследването нито за откраднатите пари, нито за БМВ-то. Според съседи лекият автомобил струвал около 40 000 лв.

Съседи на Сотир Близнаков съобщиха, че родителите се преместили да живеят в кв. „Спартак“ в апартамент и оставили кокетната къща на ул. „Славейков” на сина си. Много коментари е имало в квартала и около санирането на къщата, за която сем. Близнакови ползвали работници от Гоце Делчев. Няколко пъти работниците се връщали да си оправят финансовите взимания за санирането, но били изгонени. Каква е причината, хората в квартала не знаят.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене