ЕКСКЛУЗИВНО!!! Случи се очакваното – бившият капитан на „Пирин“(Разлог) бе изхвърлен за една година от футбола

Става дума за Евгени Тунтев, към когото дисципаджиите от БФС подходиха без милост и според буквата на правилника

Правата на футболиста на Левски Карлово Евгени Тунтев бяха спрени за една година, а решението гласи:
„За нанесен удар на длъжностно лице, на основание чл.25 от ДП /2016-2017/ ДК наказва Евгени Николов Тунтев – състезател на ОФК Левски гр. Карлово със спиране на състезателни права за срок от 1 /една/ година и глоба в размер на 1500 лева“, се казва в решението на Дисциплинарната комисия.
Това бе очаквано, след като в последния кръг на Втора лига удари съдията Иван Пенчев в мача между „Царско село“ и „Левски“(Карлово), завършил при катастрофалното 5:0, а тимът му остана на последно място във временното класиране без нито една спечелена точка. Тогава арбитърът му показа червен картон за нарушение срещу Окечуко Сайлас Обаси, който нахлуваше в наказателното поле.
Пенчев вдигна жълт картон на Евгени Тунтев, който се завъртя и го удари, а после тръгна да напуска терена.
За юношата на „Пирин“(Благоевград) това почти сигурно означава край на професионалната му кариера, предричат запознати. Те сочат статистиката, че много рядко играчи са се завръщали на подобно ниво във футбола отново. За онези, които го познават, това обаче проявата му е твърде необичайна, имайки предвид, че той съвсем не е сприхав. Явно обаче лошите резултати на тима и развоя на срещата са го изнервили, което е довело до реакцията му. За него в момента има само една опция, която може да използва, за да намали наказанието си. След изтичането на 6 месеца от санкцията му, той може да подаде молба пред Дисциплинарната комисия на БФС, която ще се произнесе по неговата молба, а при нейно одобрение, санкцията ще бъде прекратена от датата на взетото становище.

Иначе Евгени Тунтев остана в историята на Разлог като един от най-добрите футболисти на местния „Пирин“, чийто капитан бе известно време в годините му в „Б“ група, когато тимът подобри всички досегашни рекорди на клуба в професионалния футбол и опроверга скептиците, оставайки цели 3 шампионата във второто ниво на родния футбол. В последните няколко месеца бе част от „Локомотив“(Мездра) и „Етър“(Велико Търново).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене