Днес представят Петър Хубчев като нов национален треньор

Това гласи най-новото около представителния отбор на нашата страна след резила срещу Люксембург

Според информацията той се е съгласил да седне на горещия стол след лични преговори с Йордан Лечков след напускането на Ивайло Петев в посока „Динамо“ (Загреб), което бе прието от всички футболни хора като бягство, след като се видя, че не става за наставник на представителния отбор. Петев разтрогна официално договора си като селекционер на „А“ националния отбор на България преди ден. 41-годишният треньор използва клауза в контракта, която му позволява да го прекрати предсрочно след заплащането на определена неустойка. Заедно с треньора си тръгват неговият помощник Алекси Желязков и лекарят Валентин Великов.

Логично най-трудната тема на разговора на Лечков с бъдещия наставник е била за старта на контракта, защото на 7 и 10 октомври на България предстоят гостувания в световните квалификации срещу смятани за кошмарни за нашите съперници – Франция и Швеция. Освен всичко постът продължава да е все по-ветровит след инфарктния старт на България в квалификацията – 4:3 с гол в последната минута срещу аутсайдера Люксембург в София.

В момента Петър Хубчев е в дома си във Франкфурт. В сряда той трябва да парафира договор до края на квалификациите за Евро 2020. Тогава турнирът ще се разиграе в 13 страни от Стария континент. А в настоящата кампания предвид адската група за Мондиал 2018 целта „задължително класиране“ едва ли ще е актуална.

Бившият национален бранител си изкова репутацията на най-успешния треньор на „Берое“ през новия век. Със старозагорския тим той спечели Купата на България, стана и вицешампион. Преди това стигна до финал за купата и с втородивизионния „Черноморец“ (Поморие). Хубчев бе освободен от „Берое“ след домакинската загуба с 0:2 от ЦСКА в първия полуфинал за Купата на България миналия сезон.

евентуалният бъдещ наставник на представителния ни отбор е приел поканата 24 часа след предложението. Неговото име се спрягаше и за отбори в Казахстан, Кипър и Полша, както и за „Локо“ (Горна Оряховица). При негов отказ варианти за поста са били Красимир Балъков и Стойчо Стоев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене