Галерия: Симеон II посети ПМГ „Яне Сандански“ днес

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски посети днес ПМГ „Яне Сандански“ и видя уникалното знаме със своя детски лик. Той пристигна в Гоце Делчев днес по покана на кмета Владимир Москов и директора на Природо – математическата гимназия „Яне Сандански“, Елка Божикова.
Гостуването му започна в 11:00ч. в учебното заведение, където го посрещнаха председателя на Общинския съвет Ангел Гераксиев, заместник – кмета на общината Богдан Боцев, председателят на ПП ГЕРБ – Гоце Делчев, Димитър Гамишев, кмета на общината, г – н Владимир Москов, общ. съветници Росен Думанов и Димитър Бояджиев, както и директорката на гимназията Елка Божикова.
В училищното заведение Симеон II се срещна с преподавателския състав и учениците. Той разгледа експозицията, в която е изложено старото знаме на училището. При реставрацията му през 2015г. специалистите откриха втори слой върху плата, на който е изобразен детския лик на Симеон Сакскобургготски.
Причината за това е фактът, че до 1944 г. гимназията е носила неговото име. След това, Симеон Сакскобургготски ще проведе среща с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, както и с представители на местния бизнес, а около 15.00 часа ще разгледа и обновения градски парк. Той ще бъде придружен от дългогодишния си съветник по комуникациите Цветелина Узунова, която е и от Гоце Делчев. Бившият премиер е посещавал града още два пъти – през лятото на 2001 г. преди изборите, както и за великденските празници през 2003 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене