Строят спортна зала в най-голямото гоцеделчевско село

Община Гоце Делчев обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на модерна спортна зала в най-голямото село в общината – Брезница. Правителството отпусна целеви средства за изграждане на закрит физкултурен салон в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Стойността на изграждането на новото спортно съоръжение е 309 000 лева, които са осигурени допълнително към общинския бюджет.

Решението е прието и разписано от министъра на финансите Владислав Горанов съгласно Закона за публичните финанси и постановление, което МС прие през август за одобряване на допълнителни трансфери към общинските бюджети за 2016 година.

Физкултурният салон ще бъде построен в двора на училището,което е средищно и в него учат 425 ученици. Спортната зала ще бъде с височина 5,65 м, за да се даде възможност да се практикуват повече видове спорт. Предвиден е склад за спортните уреди. Предвидени са съблекални с душ и тоалетни за момчета и момичета, които са в сградата на училището и ще се изпълняват на следващ етап от строителството.

„Да има тук спортна зала е мечта на няколко поколения. Благодарни сме на усилията на община Гоце Делчев и на правителството, което отпусна необходимите финансови средства, за да сбъднем тази мечта”, коментира кметът на Брезница – Иса Сакали.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене