Над 3 000 лв. събраха учениците от Осмо СУ „Арсени Костенцев“ – Благоевград в подкрепа на Гошко от Белица

Над 3 000 лева събраха учениците от Осмо СУ „Арсени Костенцев“ – Благоевград в подкрепа на 11-годишния Георги Желязков от Белица.

Благотворителната кампания бе проведена на 15 септември по инициатива на петокласника Димитър Гогушев. Той призова вместо да купуват букети за първия учебен ден, родителите и децата да се включат в благородната кауза.

Касичката за дарения бе поставена във фоайето на училището и пред нея се изви опашка от ученици, нетърпеливи да пуснат паричките, дадени им от родителите. Така за кратко децата напълниха дарителската кутия с банкноти, спестени от цветята за учителките.

Днес кутията бе отворена, а парите – преброени. Оказа се, че само за ден в нея са събрани над 3 000 лева.

В кампанията първи се включиха съучениците на Митко Гогушев от 5 „б“ клас с ръководител Албена Цветкова. Примера им последваха 1 „а“ клас с ръководител Румяна Кръстева, 3 „б“ клас с ръководител Валентина Стоянова, 4 „в“ клас с ръководител Геновева Димитрова, а след тях и други ученици и учители от школото.

11-годишния Георги Желязков е с диагноза тумор на мозъка, поставена му през август тази година, когато той бил през лятната ваканция при баба си и дядо си в Белица. За лечението му в специализирана клиника в Кьолн, Германия, са необходими 65 000 евро.

Сумата е непосилна за семейството, а лечението на Гошко трябва да започне максимално бързо.

 

Всеки, който има желание, може да помогне на Георги Цветков от Белица на следните дарителски сметки, открити на негово име:

Дарителски сметки:
Aлианц Банк България АД
BIC код: BUINBGSF
BG07BUIN95611100548124 BGN
BG77BUIN95611100548125 EUR
име: Георги Емилов Желязков
goshko@reactivit.net

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене