Курбан събра над 100 съседи от „Плаж махала“ в Благоевград

Над 100 съседи от „Плаж махала” на Благоевград седнаха на обща трапеза за здраве. За втора поредна година живеещите на улиците „Мелник”, „Стара планина” и „Родолюбие” в благоевградския квартал се събраха дружно и дадоха курбан за здраве.
Много наздравици, детски смях, песни и хора дадоха старта на празника, който продължи до късно вечерта. Курбана стана повод в родния дом да се завърнат и много мъже и жени, които вече живеят на друго място, но не са забравили дружелюбните си и сговорчиви съседи.
Съкварталците от по-старото поколение си припомниха отминалите дни, когато за сватби и кръщенета винаги всички са се събирали заедно на улицата и изразиха радостта си, че това отново се случва.
Празничният овнешки курбан и десетките питки приготвени от жените от улицата бяха осветени от отец Петър, който благослови живеещите и пожела да са живи и здрави и все така сплотени.
Инициатори и организатори на курбана, за втора година бяха семействата на братята Николай и Валери Ризови, а в помощ при подреждането на голямата трапеза се включиха и всички от улица „Мелник“, които си обещаха догодина отново да се съберат заедно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене