Георги Андонов: Скандалната реформа в МВР ще създаде огромен проблем пред шофьорите от пет общини

георги андонов
“Новата скандална реформа в МВР, замислена от министър Цветлин Йовчев, предвижда закриване на регистрационния пункт за МПС в Гоце Делчев, който обслужва освен община Гоце Делчев и общините Банско, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово”. Това сигнализира народният представител на ПП ГЕРБ Георги Андонов след среща с работещи в системата на МВР в Гоце Делчев.
”Тази необмислена и необоснована промяна ще създаде огромен проблем пред хората от петте общини. На стотици шофьори ще им се налага да пътуват до Благоевград и ще губят по цял ден, за да си свършат работа, която сега могат да свършат само за час. Вместо да се следва моделът на децентрализация, чиято основна цел е да предоставя по-качествени услуги на гражданите, да се улесни достъпът до административните и други услуги за жителите в отдалечените от областния център населени места, отново се връщаме към морално остарели принципи”, коментира Георги Андонов.
Той е категоричен, че като народен представител, заедно с колегите си от ПП ГЕРБ, ще се възпротивят и ще предприемат всички законови действия да не бъде допусната тази огромна грешка.
„Няма да допусна жителите на тези пет общини да бъдат принудени да пътуват десетки километри до областния град, за да отчитакабинетът „Орешарски” „успехи” и свиване на разходите в различни сфери на гърба на хората”, заяви още депутатът Георги Андонов.
Той припомни, че депутатите на ГЕРБ и в предишния мандат, и сега работят в интерес на хората. Като пример посочи промените в нормативната уредба, които позволиха шофьорски курсове да се провеждат отново в Гоце Делчев и Петрич, вместо в Благоевград.
„Разбирането на правителството на ГЕРБ и усилията ми като народен представител и на колегите ми тогава, дадоха възможност преди година и половина тези промени да станат факт и шофьорските курсове, кормуването и изпитите за добиване на право за управление на МПС за кандидат- шофьорите от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча да се провеждат в Гоце Делчев, а за курсистите от община Петрич, това да става в Петрич. Това кореспондира изцяло с тенденциите в общоевропейски план за децентрализация и деконцентрация на услуги“, бе категоричен Георги Андонов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене