Банско се присъединява към инициативата на МВР за намаляване жертвите на пътя

Община Банско се присъединява към инициативата на Главна дирекция „Национална полиция” за отбелязване на Европейската седмица на мобилността – от 16 до 22 септември – с операция EDWARD. Операция EDWARD ще се проведе на територията на цялата страна, като на 21 септември – Европейският ден без загинали на пътя, в реално време ще бъде предавана информация за случващото се по пътищата. „Брояч” на деня ще отбелязва произшествията, а събраната информация ще бъде предоставяна на обществеността онлайн. Органите на Пътна полиция ще бъдат част от акцията и ще засилят контролната дейност в максимална степен, за да подпомагат безопасното придвижване на участниците в движението и намаляване на инцидентите.

Електронната страница на Община Банско ще бъде част от мрежата на МВР, като в Европейският ден без загинали на пътя, 21 септември, ще препраща към официалната страница на МВР за актуалната пътна информация.

Идеята на операция EDWARD е да се привлече общественото внимание върху безопасното движение по пътищата, спазването на правилата и засилване на толерантността.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене