„Рилски спортист“ играе без пари, за честта си срещу „Септември“(Симитли) днес

Отборът кара само на мускули. От 3 месеца никой не е вземал заплата и е трудно да се каже до кога ще издържи тимът

За това алармираха от клуба като за тежката финансова криза, налегнала клуба обявиха само преди броени часове. Сложната ситуация е свързана с това, че отдавна в отбора не са виждани пари, а играчите я карат на мускули.  „Това не е нормална ситуация, трябва спешно да се реши дали отбора ще го има в бъдеще, или не. Ножът е опрял до кокала!“, призна за огромните проблеми Васил Киров – един от най-обичаните футболисти в Самоков през новия век.

Светлина и надежда никой не вижда и преди днешния мач срещу „Септември“ в Симитли, където „Рилски спортист“ ще играят за едната чест. Към това могат да се прибавят и проблемите от чисто кадрово естество, след като в за гостуването не попадна халфът Ивайло Захариев-Пиф, който продължава да лекува разтежение в бедрото, получено в първия кръг срещу „Пирин“ (Разлог). Росен Пътников обаче се завръща в състава на треньора Петър Аджов, който ползваше кратък отдих заради лични причини.

От отбора на „скиорите“ изразиха притеснение от това, че срещата ще се играе на осветление, което ще даде известно предимство на домакините, след като по разбираеми причини отборът няма възможност да тренира на лампи. Това ще доведе до по-трудно аклиматизиране на състезателите на „Рилецо“ за разлика от техните колеги от домакините. „В крайна сметка ще трябва момчетата да привикват към обстановката и да се настройват към игра на лампи. Надяваме се в крайна сметка те да спечелят нужния ни актив и да няма отражение новата обстановка върху играта им“, казаха от ръководството на самоковци, чиято атака в Симитли ще води таранът Петко Петков. Той бе един от голмайсторите в миналия кръг срещу „Хебър“, отбелязвайки втория гол в мача, завършил 2:2, след като гостите отбелязаха попадение в самия край на срещата. Той ще бъде подпомаган в предни позиции от Васил Киров и Кристиян Додов, а не малка роля се очаква да изиграе и неуморимият Иван Гемеджиев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене