Първо в Топ Преса! Горя култовата механа в Банско „Дедо Пене“, прочула се с предаването „Кошмари в кухнята“ на Шеф Манчев

Няма местен или гост на китния град, който да не знае механата на Дедо Пене. От няколко години обаче кръчмата губи дори редовните си клиенти, защото в кухнята й се спазват само правилата на нейния собственик Дедо Пене. Механджията е иззел напълно функциите на готвача Ангел и не допуска чуждо мнение относно менюто в ресторанта. 68-годишният собственик измисля собствени рецепти, които обаче не се харесват на посетителите. Кръчмата губи все повече клиенти, а Дедо Пене не се интересува от конкуренцията и предпочита почерпката с приятели. Дъщерята на Дедо Пене – Юлия и съпругът й Боби се обръщат към шеф Манчев за помощ, защото не могат да се преборят сами с лютия нрав на своя баща. Te искат да вдъхнат нов живот на известната кръчма, за да си върнат старите клиенти и да спечелят нови.

Кръчмата „Дедо Пене“ се е превърнала в един от символите на Банско. Тук купонът непрестанно тече и оставя незабравими спомени от веселбите по празници като 8-ми декември, Нова година, Коледа, Гергьовден, Ивановден и др. Кухнята предлага богат избор от хубави вина, както и местни гозби по стари рецепти и забележително барбекю.
Наскоро, механата се прочу, че предлага на гостите си непроверено месо. Също доста известен факт за читателите е, че Шеф Манчев от „Кошмари в кухнята“ изправи на крака легендарната кръчма в Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене