Треньорът на Барса отвя Моу и Пеп за чудовищен рекорд

Барселона постигна втора поредна победа от началото на сезона в Примера дивисион и общо четвърта от старта на кампанията

Единственото попадение в срещата бе дело на Иван Ракитич, разписал се още в 21-та минута на срещата с „Ателетико“(Билбао).

С успеха си начело на каталунците наставникът им Луис Енрике се записа в историята на испанския футбол, отвявайки двама от най-големите треньори работили там – Хосеп Гуардиола и Жозе Моуриньо.

Специалистът стигна до своята победа номер 100 начело на каталунците. За това му бяха нужни едва 126 мача от дебюта през 2014 г., което го направи номер едно в историята. А това постижение не е било по силите за толкова кратък период дори на Специалния и Гуардиола.

Португалецът досега държеше лидерската позиция, след като се добра до 100 успеха в първите си 133 мача начело на Реал Мадрид. Втори беше Гуардиола, който държеше и рекорда за Барселона, със своите 100 победи в първите 139 двубоя начело на гранда от „Камп Ноу“. Е, Луис Енрике ги отвя.

На всичко отгоре бившият футболист на Барса и Реал има едва 13 загуби във всичките тези двубои. Само за два сезона начело на „блаугранас“ той успя да се добере до две титли на страната, две Купи на краля, една Суперкупа на Испания, един трофей от Шампионската лига и един за Суперкупата на Европа. Спечели и световното клубно първенство.

gong.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене