Невероятно постижение! Лудогорец отново попадна сред най-големите! ШЛ идва в България (видео)

Невероятно постижение! Българският шампион за втори път зарадва изстрадалия български запалянко. Лудогорец отново попадна сред най-големите! ШЛ идва и в следващите месеци ще има истински футбол в България. „Орлите“ завършиха 2:2 при гостуването на Виктория (Пилзан) в Чехия, след мъжка 95-минутна битка. Първият мач завърши при резултат 2:0 в полза на Лудогорец и след общ резултат 4:2 разградчани попаднаха в груповата фаза на най-комерсиалния клубен турнир.

Първото попадение реализира Дюриш в 7-ата минута, след като засече центриране от корнер. В 17-ата минута българският шампион изравни. Джонатан Кафу изведеВирджил Мисиджан на голова позиция, който с плътен изстрел опъна мрежата. При тази ситуация домакините имаха претенции за игра с ръка на Кафу, но съдията прецени, че няма нарушение на правилата.В 63-ата минута Виктория поведе с 2:1, след като Хейда се разписа с глава. Натанаел не се намеси добре и играчът на домакините опъна отблизо мрежата.

В 27-ата минута Вандерсон направи двойно подаване със свой съотборник и излезе на стрелкова позиция, но не успя да уцели очертанията на вратата.В 34-ата минута Дюраш се озова на голова ситуация след безобразна грешка в защита на Паломино, който се размина с топката. Футболистът на Виктория отправи топовен изстрел, който срещна гредата. Преди това Владислав Стояновпоказа невероятен рефлекс и чукна леко кълбото.

В 60-ата минута Бакош прати кълбото във вратата на „орлите“, но голът не бе зачетен заради засада.

В 63-ата минута Виктория поведе с 2:1, след като Хейда се разписа с глава. Натанаел не се намеси добре и играчът на домакините опъна отблизо мрежата.

В 68-ата минута Вандарсон можеше да сложи точка на спора, но направи непростим пропуск. Техничното крило излъга вратаря и се озова на празна врата, но притичал играч на чехите изби удара му на сантиметри от голлинията.

Последва убийствен натиск на чехите и няколко инфарктни момента, но българският шампион не само успя да устиска, но и в края на срещата вкара втори гол. Това стори резерата Клаудиу Кешеру, който в даденото от рефера петминутно продължение румънецът оформи крайното 2:2 след брилянтен фалцов изстрел с левия крак, изпращайки топката в горния десен ъгъл на Козачик.

Така, след този невероятен успех, Лудогорец стана първият български тим, който влиза за втори път в групите на Шампионската лига.

ВИКТОРИЯ – ЛУДОГОРЕЦ 2:2

1:0 Дюраш 7
1:1
Мисиджан 17
2:1
Хейда 63
2:2
Кешеру 90+5

ВИКТОРИЯ (ПИЛЗЕН): 1. Козачик, 2. Хейда, 3. Матею, 4. Хубник, 7. Хорава, 8. Лимберски, 10. Копич, 11. Петржела, 12. Дуриш, 23. Бакош, 25. Хромада

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Минев, Моци, Паломино, Натанаел, Дяков 80-(Кампаняро),Лукас Саша, Мисиджан (76-Кешеру), Марселиньо, Вандерсон (85-Пластун), Кафу

СЪДИЯ: Ундиано Майенко (Испания)
СТАДИОН: „Дусан Арена“, Пилзен

Жълти картони: Паломино, Кафу (Лудогорец)

Хорав, Дюриш (Виктория)

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене