ИСТОРИЧЕСКО!!! „Лудогорец“ oтново е сред най-големите в Европа!

Мисиджан, Кешерю и Стоянов герои за разградчани, чехите с греда и отменен гол

След 2:2 при гостуването си на чешкия шампион „Виктория“ (Пилзен) и с общ резултат 4:2 отборът от Делиормана влиза в групите и ще чака своите съперници на жребия в четвъртък.
Българският шампион влиза в груповата фаза на Шампионската лига за втори път в историята си, след като го стори през 2014/2015, което не е правено от друг български отбор правил това.
Двубоят започна с по-агресивна игра на домакините от Виктория, докато „Лудогорец“ игра организирано в отбрана и залагаше на контраатаки. Чешкият шампион стигна до ранен гол, дело на Михал Дюриш, който засече топката след корнер и я прати в близкия ъгъл на Стоянов в седмата минута. Върджил Мисиджан обаче успя да изравни резултата в 17-ата минута, след като избяга от отбраната на чехите и реализира сам срещу Козачик. Холандецът се разписа в чешката врата и в първата среща, когато оформи крайното 2:0.

След гола „Лудогорец“ все по-често преминаваше в полето на съперника, а Натанаел и Вандерсон се разминаха с второ попадение за разградчани. „Виктория“ пък можеше да поведе в 34-ата минута, но Владо Стоянов отрази удар с една ръка на Марек Бакош при бърза контраатака на домакините, а след това топката се отби в напречната греда. В последните минути на първата част играчите на домакините започнаха доста често да използват груби влизания, за да отнемат топката.

Малко след началото на втората част двубоят бе прекъснат за около минута заради расистки подвиквания от феновете на чехите, което наложи намесата на компетентните лица, заплашили с прекъсване на срещата. След като гол на домакините в 59-ата минута бе отменен заради засада, пет минути по-късно Алеш Матею се разписа за 2:1 за чехите след удар с глава от два метра. Пак бранителят се превърна в герой в 67-ата минута, когато блокира удар на Вандерсон, изчиствайки негов удар от самата голлиния.

До края на двубоя „Виктория“ тръгна напред в търсене на нужните им два гола, но „Лудогорец“ действаше организирано и отбиваше опитите за удар към вратата на Владо Стоянов. Стражът все пак трябваше да се намесва в последните минути на двубоя, но се справи блестящо и не допусна гол.

Българският отбор стигна до равенството в поседните секунди, след като Клаудиу Кешеру матира отбраната на „Виктория“ след бърза контраатака за крайното 2:2.

 По пътя си към голямата цел преди шампиона на Чехия отстраниха „Младост“ (Подгорица) 2:0 и 3:0), „Цървена звезда“(2:2, 2:2 (4:2 след продължения).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене