Вълшебна църква лекува за нощ!

Църквата на чудесата – така е известен мелнишкият храм „Свети Антоний Велики“

Мистичната обител е единствена по рода си в България. Само две църкви в Европа са наречени на Свети Антоний, но според информациите единствено в мелнишката църква чудесата са се превърнали във всекидневие.

Оковите във вълшебния храм церят бесове, болести и страхове. Ако преспите само една нощ в църквата, се събуждате, както се казва, като нов човек, уверяват местните. Хиляди са историите за богомолци, излекували душите и телата си в Мелник, а доказателствата са навсякъде в храма. Благодарните миряни пък, са донесли кой, каквото има – икони, черги, губери, одеяла.

„Поддържаме църквата, част от стенописите са реставрирани. Тук непрекъснато идват хора от страната и чужбина. Има огромен интерес заради лечебната сила на светата обител. Много миряни пристигат в града ни специално заради прочутата църква, водени от нуждата да бъдат излекувани”, твърди кметът на Мелник Христо Ташев.

Интересен момент е, че не всеки обаче, може да се изцери, преспивайки в храма, с оковани във веригите крака. Свети Антоний разпознава християните, които влизат в църквата с чисто сърце и дълбока вяра. Не са един и два случаите, в които хора, опитали се да доближат иконата на светеца, усещат някаква мощна сила, която ги отблъсква назад. Тогава те просто се обръщат и напускат сами църквата, разбрали, че или са грешни, или вярата им не е толкова силна, колкото трябва да бъде.

Другото чудо е, че целият иконостас избледнява през годините, но само образът на Свети Антоний е все така ясен и неподвластен на времето. В Мелник са категорични, че в църквата стават чудеса. Преди време се появила поредната мистерия. Образът на Богородица изникнал внезапно на стената на храма. Това се случило при идването в храма на болни миряни.

Позитивната енергия лекува, твърдят местните хора. В центъра на храма е уникалният печат на Цариградската патриаршия. Двуглавият орел е източник на силна енергия. Тя е най-силна в сряда, казва клисарят Янчо. Всяка седмица той застава върху печата. Твърди, че след няколко минути краката му изтръпват.

Никой не знае откъде идва лечебната сила на църквата „Свети Антоний Велики”. Но по-важното е, че хората намират лек за своята болка в уникалния храм в Мелник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене