Топ Преса представя: Животът на един фотограф – Слави Хаджиев

ИНТЕРВЮ: СТОЯН ЦВЕТКОВ

Преди всичко представете се с няколко думи

  • Казвам се Слави Хаджиев, роден през 1988г. в гр.Гоце Делчев.

Как се захванахте с фотографията и всъщност от колко години се занимавате с нея?

  • С фотография се занимавам от както се помня.. още от дете бях с фотоапарата в ръка, ходех на училище с него и се снимахме целият клас. Баща ми ме подтикна към нея, тъй като той също е снимал като по-млад, а сега предимно със Видео. Професионално се занимавам вече 11 години, като 1-вата ми сватба, която снимах си спомням бях на 16г. и умирах от срам, защото съм дете.

Смятате ли, че в България един фотограф може да превърне хобито си в професия, която да му осигури един добър живот?

  • Абсолютно ДА. Хората търсят добри услуги и различни виждания, така че всеки може да поеме по тези стъпки и да гради професия, както и добро заплащане.

Именно за това ли останахте тук, в България?

  • Останах в България, защото всичко ми е тук – семейство, приятели, близки. Обичам България и най-вече родното ми място.

Лично на Вас, какво ви дава фотографията?

  • Фотографията ми дава много, много неща. Като започна от нови преживявания, нови емоции, нови запознанства и т.н. Когато снимаш едно събитие ( Примерно сватба ) ти ставаш част от тези хора, от това семейство. Когато видят резултатите и получиш поздравително писмо,че си се справил много добре и не са очаквали толкова добри неща те кара само да се радваш и усмихващ. Самите тези хора след време започват да те викат по кръщенки, по рождени дни и ти ставаш част от всички тези хубави събития, които им се случват и разбира се запаметяваш тези моменти за цял живот.

Като човек, обиколил почти цяла България, снимал всяко райско кътче от нашата родина, мислите ли, че тя е толкова прекрасна или това се е превърнало в някакво клише?

  • България е прекрасна и удивителна. Мисля,че е раят на земята, не бих е заменил за нищо. Когато идват чужденците се удивяват от природата ни от това как живеем и как се забавляваме.

В повече от времето прекарвате зад камера снимайки сватби и кръщенки. Разкажете ни как минава деня зад камера и някоя история, която никога няма да забравите?

  • Един 10 – часов работен ден на терен минава доста трудно, честно казано, макар че за повечето ми приятели казват “ Еее какво само държиш апарата и снимаш”, но далеч не е това. Много обичам да казвам на младоженеца “Да знаеш на сватбения ти ден ще прекарам повече време с булката от колкото ти” и наистина е така, тъй като аз съм с нея още от самото начало, грим, прическа, подготовка, фотосесии. Случки много.. няма да ти стигнат редовете да ти разкажа.. Примерно в булката съм и тя е със шаферките й и аз съм си седнал най-спокойно свършил съм фотосесията в стаята, а те притеснени, въртят се, махат с ветрилата и едната шаферка ме пита.. „Ама ти защо не се притесняваш?“ И аз и казвам „Ами защото всяка седмица се женя по два пъти :)“ .

Да се отклоним малко. Това е един въпрос, на който само професионалист в тази сфера може да отговори. Въпрос, който мисля, че ще е доста интересен и за нашите читатели. Каква е жената през погледа на фотографа?

  • Хах жената ли?:) Дълга черна коса и зелени очи.. Шегувам се разбира се.. Важното е да има голямо сърце.. Вярвам в любовта, изпитвал съм е няколко пъти и съм отворен за нови преживявания.

Според Вас фотографията бягство от реалността ли е?

  • Фотографията е точно обратното.. показване на реалността, на емоциите. Всеки един фотограф от една и съща гледна точка ще направи различна снимка на портрета срещу него и точно това е хубавото, че всеки според неговите си виждания ще ни представи на света.

Как протича работния ден?

  • Работния ми ден протича по следния начин – през деня се срещам с клиенти и обсъждаме бъдещи събития, като след 18:00ч залягам пред компчтъра и до когато ти издържат очите в обработки на снимков материал.

Благодаря!

  • Аз също.

ТОП ПРЕСА ВИ ПРЕДОСТАВЯ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ВИДИТЕ КАК ПРЕМИНАВА РАБОТНИЯ ДЕН НА СЛАВИ ХАДЖИЕВ ЗАД КАМЕРА (MADE BY SLAVI HADJIEV)

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене