Смиленов, махай се! Пенсионирай се! Вън старите пърдала от системата – аман от политическа хамелеонщина!

Силвия СТОЯНОВА
Както Топ Преса писа неотдавна, директорът на ХI основно училище в Благоевград „Христо Ботев” и общински съветник от Партията на зелените Валери Смиленов бе уволнен от шефския пост. Причината за смяната на Смиленов е констатирани нарушения, установени от експерти на Министерство на образованието и науката, които са извършили проверка.
Припомняме, че Смиленов бе зам.-кмет в екипа на кмета Атанас Камбитов, но бе освободен и от този пост. В периода от 2009 година до 2011 година пък бе областен управител в Пиринско, откъдето сам напусна поста.
Около Смиленов още преди години се създаде напрежение заради съмнение за конфликт на интереси. През юли 2014 година съпругата му Марина бе назначена за вр.и.д. директор на ОДЗ №1 „Синчец“ в благоевградския квартал „Грамада“. В края на месец юни директорката Иванка Тодорова след близо 25 години на шефския пост излезе в пенсия и ръководните функции временно се изпълняваха от колегата й Ивайло Ушатов. Въпреки че имаше временен заместник, на неговото място бе назначена Марина Смиленова, която бе старши учител в детската градина. „Ние не сме информирани кога ще се проведе конкурсът”, коментираха тогава изненадани служители в детското заведение.
Валери Смиленов е бил активен член на ДПС – Благоевград в периода 2001-2003 г.
„Темата” тогава обикаля упорито Благоевград. Смиленов е плащал членски внос в Движението по времето, когато общински лидер бил Искрен Шишков. В средата на 2001 г. бившият директорът на ХI ОУ подава молба за членство в партията. Смиленов ходел редовно на събранията на ДПС – Благоевград в продължение на близо 2 г. и напуска партията малко преди местните избори през 2003 г., след което става не по-малко деен член на БДС-радикали. Той дори е включен в кандидат-съветническата листа на партията на Евгени Бакърджиев в Благоевград. Тя обаче не успява да вкара съветник и със същата скорост Смиленов разлюбва партийната й доктрина и остава в изчаквателна позиция.
Факторът, който променя за пореден път политическите му възгледи, се нарича Бойко Борисов. Дългогодишният директор бързо се ориентира в обстановката и не само става член на ГЕРБ, но поетапно преминава през апетитните, споменати по-горе, постове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене