ЦСКА без право на трансфери от чужбина

ЦСКА-София няма възможност да картотекира нови футболисти от чужбина или да продава играчи към днешна дата

ФИФА все още не е създала акаунт на клуба в единната международна трансферна система TMS, което блокира всякаква дейност от подобно естество. Това е причината все още без картотека да бъде единственото ново попълнение на ЦСКА от чужбина Давид Симао, информира gong.bg.

Всеки клуб има уникален номер (нещо като ЕГН), с който се идентифицира пред футболния свят на административно ниво. След преструктуриранията през лятото „червените“ нямат възможност да използват нито номера на Литекс, нито оригиналния на ЦСКА (който освен всичко друго има и забрана за картотекиране).

Според запознати в момента във ФИФА е изпратена цялата документацията и световната централа разглежда случая „ЦСКА“, но за момента не е създаден нов акаунт, който да бъде използван за целите на клуба.

Остава отворен въпросът какво би произлязло от факта, че вероятно ФИФА ще определи ЦСКА-София за нов клуб в системите си.

Също така ще е интересен и казуса „Бьорн Йонсен”, който бе представен като ново попълнение на „Хартс“, а според ЦСКА той има действащ договор с клуба и по какъв начин неговото евентуално картотекиране при шотландците ще мине през TMS системата.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене