Любомир Витанов и Борислав Хазуров вече са играчи на „Пирин“(Гоце Делчев)

За тяхното привличане първи заговори новият спонсор на отбора Иван Арнаудов, който даде да се разбере, че са трансферни цел при официалното си представяне начело на клуба

Новината за привличането им стана факт, след като те се договориха с ръководството на неврокопчани относно бъдещите си договори, а след това оформиха и взаимоотношенията си със своите досегашни работодатели от Банско. Новината за приключването на сагата около привличането им потвърди изпълнителният директор наборислав хазуров ПФК Банско Йордан Баряков: „Разделихме се като професионалисти, след като доста време бяхме заедно. Доволен съм и от двамата футболисти. Ние никога не сме правили спънка на състезатели, носещи фланелката на отбора. Така постъпихме и с Витанов и Хазуров, като им пожелавам пълен успех в клуба, където ще заиграят. Имаме достатъчно футболисти, включително и новопривлечените са класни,

Любомир Витанов

Любомир Витанов

така че няма да се отрази тяхното отсъствие на отбора. Изиграхме последния си контролен мач от лятната подготовка на отбора за есенния дял от новото първенство на „Б“ група. Победихме отбора на Струмска слава Радомир с 3:0 на стадион Свети Петър. Головете отбелязаха Ангел Костов/10-та мин/, Милен Лефтеров/76-та мин/ и Красимир Илиев/80-та мин/. През следващата седмица ще картотекираме пред БФС футболистите, на които ще разчитаме през есенния дал на първенството“.

Играчите се връщат заради задаващото се добро финансиране в Гоце Делчев, което анонсира новия собственик на клуба Иван Арнаудов. Информацията за напускането на Любо Витанов и Боби Хазуров, които са рожба на „Пирин“( Гоце Делчев), потвърди и президента Иван Близнаков.

„Да, разговорите с мен и старши треньора на отбора Анатоли Тонов и двамата футболисти Любо Витанов и Боби Хазуров току-що приключиха. Те вече са част от нашия отбор и ще вземат участие в контролния мач днес срещу израелски тим на стадиона в Разлог от 17 часа“. За двамата това щебъде повторен дебют за неврокопчани, с чийто екип играха преди 3 години по време на престоя в „А“ група. Те ще бъдат призвани да бъдат гръбнака на отбора заедно с другите по-опитни, около които да се изгради селекцията за реализиране на целта, поставена от новя благодетел на тима Иван Арнаудов – атака на второто ниво на родния футбол.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене