Родителите на Кристиян Гусийски: Д-р Терзийски осакати детето ни!

Банка ДСК не ни дава да изтеглим парите, събрани с дарения за лечението на Кристиян в Китай!

3Топ Преса ви среща с родителите на малкия Кристиян Гусийски, който е с диагноза детска церебрална парализа (ДЦП). След дълго търсене на най-доброто за Криси, родителите на момчето стигат до информацията за болница в Китай, в която се лекуват много деца от цял свят. След като изпращат документите на детето и специалистите в Китай се запознават със случая, той получава покана за лечение. Мечтата на семейството е някой ден малкият герой да може да тича и да се радва на безгрижно детство. За тази цел се нуждае от 30 000 лева, за да замине за Китай и да започне първия курс на лечение от общо четирите, които трябва да му се направят. Община Благоевград подкрепи Кристиян Гусийски и през април 2016 г. цялата пролетна програма на Община Благоевград премина под мотото „Великден за Криси“. По време на всички инициативи, включени в културния календар до края на м. май, бяха поставена кутия за дарения, в подкрепа на 1-годишния Кристиян Гусийски. Кутии имаше и на някои обществени места в града. Дарения се събираха във фоайето на Община Благоевград, магазин “Мr.Bricolage”, в заведение за бързо хранене „Кебап 13“, бар „Фрем”, бар „Мемо“, супермаркет „ Стоми”, заведение „Вкусното“, хотел „Феникс“, в два пункта на „Еврофутбол“ (при пожарната и при автогарата) и в Драматичен театър „Никола Вапцаров“.

Каня в офиса на Топ Преса родителите на малкия Кристиян, за да разберем до къде е стигнала тяхната борба…

Представете се на читателите на Топ Преса…

– Аз съм Малин Гусийски от Дупница и от 10 години живея в Благоевград и съм бащата на Кристиян.

– Аз съм Петя Василева, майката на Кристиян Гусийски.

От кога започнахте тази кампанията… Кога разбрахте, че детенцето е болничко?

– Кампанията започна по- късно, след  като разбрахме, че е болен. Аз го родих тук в родилен дом Благоевград. До последно всичко беше ок и бременността и всичко и в един момент изгубиха тоновете, родих по спешност с цезарово сечение. То беше останало без кислород. Изглежда доста време е било без кислород. Въпреки, че аз една седмица преди раждането, лежах  в болницата при постоянно наблюдение и след два дни родих по спешност  и  детето ми беше осакатено.

Може ли да се каже, че това е лекарска грешка?

– Със сигурност, за мен  това е лекарска грешка.

Кой лекар обвинявате тогава…

– Обвиняваме наблюдаващият  бременността гинеколог, д-р Терзийски…

Терзийски, как Терзийски уж  го  водят за най-добрия лекар !?

– Водят го, ама обаче  при нас се получи така. Бяхме на два пъти на 4Д, фетална морфология в петия и в седмия месец и всичко си беше наред. Казаха, че върви голямо детето…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

5

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене