Трио гоцеделчевци са спрягани като бъдещето на ЦСКА

Павел Головодов, Ангел Лясков  и Георги Търтов впечатлиха специалистите със своята игра и силните си изяви с втория отбор на „червените“ по време на подготовката на тбора

За пореден път оценката бе повторена след миналата седмица, когато бяха в основата на добрата игра в последните приятелски срещи на отбора. Това даде повод на много от специалистите да ги обявят за най-големите таланти в отбора и да ги спрягат като футболистите, които са бъдещето на клуба от „Борисовата градина“. Триото, чиято футболна кариера започна в „Пирин“(Гоце Делчев) участваха за втория тим на отбора с президент Гриша Ганчев в разгрома с 5:0 над „Спартак“(Плевен) и треторазредния „Вихър“(Славяново) с 3:2. Момчетата от гоцеделчевско бяха в основата на червения хибрид и показаха, че ще бъдат основни единици за своя тим.

Последните двама до миналата година играха рамо до рамо в юношите старша възраст на вече несъществуващия „Литекс“, отлично се познават и там също бяха сред водещите състезатели на тима. Това не им пречи да намират добър синхрон с Павел Головодов, с когото пък се познават не само от родния Гоце Делчев, където започна професионалния им път във футбола, но и от юношеския национален отбор.

Тримата южняци започнаха титуляри и именно те бяха в основата на първия гол за ЦСКА, след като в 13-та мин. атака заочната от Павел Головодов завърши с отлично центриране на Ангел Лясков и гол на Георги Търтов.

След още 16 мин. игра Милчо Ангелов покачи на 2:0 в 29-ата, разписвайки се хладнокръвно сам срещу вратаря след извеждащ пас на Реян Даскалов.

В края на полувремето Милчо Ангелов отново отбеляза попадение, този път той порази вратата с плътен шут, възползвайки се от асистенция на Иван Турицов.

В 65-та минута пак Милчо Ангелов бе точен и оформи своя хеттрик при бърза контра, след като получи хубав пас от Румен Руменов.

Влезлият като резерва Михаил Кулов отбеляза петия гол в срещата в 85-та минута. В същото време за силните си изяви във дефанзивен план се понрави Ангел Лясков, който бе много стабилен, а в средата на терена и в нападение другите му двама съграждани непрекъснато тормозеха защитата на „Спартак“(Плевен). В същото време с появата си на терена Павел Головодов показа, че се е възстановил след опасенията за сериозна контузия и последвалия 20-дневен пълен покой, предписан му от лекарите на тима.

Той показа, че се намира в добра форма и срещу „Вихър“(Славяново), в който Павел Головодов отбеляза две от трите попадения за ЦСКА – 2.

Централният нападател Иван Иванов оползотвори пас на Альоша Илиев, прехвърляйки технично вратаря на ЦСКА за 1:0. Иванов можеше да утежни доста положението на „червените“ с второ попадение, но след удара му топката премина от външната страна на вратата. В отговор селекцията на Стамен Белчев се активизира и до почивката вкара три гола Първият бе дело на Милчо Ангелов (30), а другите заби звездата на тима Павел Головодов (38) и (45). Двуострият двубой продължи и през второто полувреме. В 76-ата минута съдията отмени заради засада гол за Вихър дело на Евгени Систов. Няколко минути по-късно Константин Генков оформи крайното 3:2 за ЦСКА.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене