Асим + Минка = <3 ?

Работят ли здраво зам.-областният управител и кметицата на Гърмен за смазването новото ръководство на партията на Бойко Борисов в общината?

Светослав БОРИСОВ
Не, няма да ни заболи устата да говорим за тихата симбиоза между герберите в община Гърмен и кметицата Минка Капитанова, родена в общата им кауза да катурнат диктатора Башев. Тя съществува не само в добрите им планове и намерения, но и в десетки схеми, имотни сделки и някоя и друга тиха далаверка…
Няма спор, повечето“глави“ на партия ГЕРБ в община Гърмен са на хранилка с Минка и това роди една комфортна политическа ваканция за всички в общината, игнориращи изцяло интересите на своите избиратели. Докога ще продължи тази тиха селска идилия обаче? Топ Преса е единствената медия, която взе да анализира странните отношения между Минка и председателя на общинския съвет Татанова. Двете, колкото и да се обичат лицемерно пред обществото, всъщност от известно време насам си позволяват да излеят някоя и друга плюнка зад гърба си.
От друга страна ГЕРБ – Гърмен, е разцепен. От една страна е лобито на новото ръководство в общината, а именно „Гърменското“, от друга страна са хората на заместник-областния управител Асим Адемов. Сега двете лобита се борят да се излъчат за реалния фактор, а това няма как да не мине през общинската власт и главно кмета на общината. Значи за да върви работата, Минка трябва да толерира едното или другото лоби, което на практика е невъзможно и няма да е далече денят, в който обидените ще ѝ скочат и ще заговорят за сваляне на политическото доверие. Не за друго, а защото просто нямат пай от баницата… властта.
Всъщност въпросната война и сериозно напрежение, което пророкуваме от известно време, започна да се сбъдва тази седмица. Сайт, известен със своята привързаност и близост с кметицата Минка Капитанова, пусна изненадващо за озъбеното си перо скандално разследване, свързано с коварни схеми на партия ГЕРБ в Гърмен. Под уж разследване с името „Близки до ГЕРБ „млади фермери“ от Гърмен взеха по 50 000 лв. за отглеждане на гъби, проверяващи завариха пустеещи земи…“ сайтът показа всъщност волята на местната власт в Гърмен да се презастрахова, удряйки първо хората, които евентуално биха излязли и обявили, че партия ГЕРБ скача сериозно на схемите на Минка Капитанова.
Другата версия, по която работим, е че с тази статия едното лоби на ГЕРБ в Гърмен обявява явна война на другото лоби в ГЕРБ – Гърмен. Разследването на сайта, който е на хранилка на Капитанова, пита риторично – Безнаказани ли ще останат Ани Пандева и Петър Папазов от ГЕРБ – Гърмен, които в качеството си на бенефициенти на ДФ „Земеделие“ по програмата „Млад фермер“ получиха по 50 000 лева за отглеждане на гъби кладница, като не изпълниха задълженията си към програмата, а само усвоиха парите. Това уж питали жителите на Гърмен директора на ДФ „Земеделие“ Румен Порожанов и настояват за нова проверка и изкарване на светло на имената на шепата герберски лобисти, които са променили протокола на проверяващите за неспазените условия по договора, с което на всичкото отгоре са осигурили и втория транш от средствата по „Млад фермер“ на Пандева и Папазов.
Ани Пандева е офис секретар на ПП ГЕРБ – Гърмен, а Петър Папапзов е син на Величка Цветкова, която е член на общинското ръководство на ГЕРБ – Гърмен. По програмата „Млад фермер” двамата са спечелили финансиране по 50 хил. лв. със задължението да отглеждат в продължение на 5 години гъби кладница, на така наречените „пънчета“. На пръв поглед и на база работата ни по случая нещата изглеждат съвсем ясни. Атакуват се членовете на ПП ГЕРБ – Гърмен, и главно новото ръководство на партията. А те, както знаем, са „върли“ врагове на лобито на Асим Адемов.
Въпросът е заместник-областният управител ли е „поръчал“ статията в минкиния сайт и напълно логично е да си помислим, че той и кметицата работят здраво за смазването новото ръководство на партията на Бойко Борисов в общината. От една страна Адемов да се върне на бял кон като партиен властелин, от друга страна Минка да продължава да се радва на платен политически комфорт от местната структура на управляващата партия.
Стъпка по стъпка нещата се изясняват… въпрос на време е всичко да стане ясно. Призоваваме всеки, който има да каже нещо по темата, да се включи и да го направи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене