Общинска наредба забранява сватби на общински терени в Кюстендил

Общинска наредба забранява сватби, семейни и частни тържества на терени, общинска собственост в Кюстендил. Нововъведението предстои да бъде гласувано на предстояща сесия на местния парламент на 28 юли от 14 часа. Забрана важи за тротоари, паркове, междублокови пространства и др. Отделно от това в ресторантите е въведено ограничение за времето от 23 до 7 часа сутринта, според Наредбата за обществен ред.

В докладната записка, която е депозирана от кмета на Община Кюстендил Петър Паунов се посочва, че от 1.04.2015 г. са зачестили сигналите до администрацията за нарушаване на нощната тишина.

Преди около две седмици ИНФОМРЕЖА също алармира за подобен проблем с ромските сватби в квартал „Изток“. Тогава в продължение на три дни денонощно жителите на квартал „Герена“ не можеха да отворят прозорците си, заради силната музика. За проблема многократно беше сигнализирана и полицията в града.

Иначе времето за веселбите може да бъде увеличено единствено след разрешение от страна на кмета на града и съгласувано с полицейското управление.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене