Лято, пълно с мероприятия в Разлог

Наситеното с много интересни и впечатляващи мероприятия лято ще очарова жителите и гостите на планинския град, които няма да останат равнодушни към разнообразието на събитията. Мероприятията-кулутрни, спортни, музикални и др. ще бъдат част от ежедневието на Разлог през целия летен сезон.
За 10-та поредна година любителите на рок музиката, в съчетание с красиви и мощни мотори, ще могат да се насладят на Национален Мото Рок фест „Предел“ 2016. От 22 до 24 юли, на „Предел“ ще се проведе 10-то юбилейно издание на фестивала. Началото е в 17.00 ч. в петък, 22 юли. От 12.00 ч. до 15.00 ч. на 23 юли ще се проведе традиционната обиколка на мотоциклетистите из гр. Разлог и състезание на изхода на града, в посока гр. Благоевград. Организатор на събитието е МС „Пирински вълци“, с подкрепата на Община Разлог.

На 2 август се навършват 113 години от Илинденско-Преображенско Кръстовденското въстание. По този повод от 17.30 ч. ще се проведе ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на героите в м. Предел, гр. Разлог.
10-годишен юбилей отбелязва и Международната лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“, която ще стартира на 6 август. Известни цигулари, оперни, народни певци, театрали, в рамките на две седмици, ще предадат своите умения на всички, които се интересуват от тези изкуства.
На 6 август ще се проведе и празникът на хижа „Яворов“, който ще започне в 13.00 ч. в подножието на „Събиците“/поляната пред старата хижа/ и ще премине под звуците на обичани разложки и македонски песни.
Горещото лято от към мероприятия в Разлог ще продължи с Международен пленер „Разложкото хоро“, който ще започне на 16 август. Идеята на пленера е да бъдат изрисувани двустранно с акрилни бои, 10 дървени плоски женски и мъжки силуети в човешки ръст, като върху тях се изобразяват фолклорни мотиви (елементи от народни носии, разложки шевици-запески, пейзажни и архитектурни забележителности), характерни за Разложкия край.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене