Българин, свидетел на атентата в Ница: Беше касапница

Беше истинска касапница. Това каза по телефона за bTV от Ница българинът Кирил Георгиев, който живее от седем години в Ница и е бил сред хората, в които се вряза камион снощи. Той е леко ранен в ръката.

„Бях на метри от камиона, но успях да избягам в първата пряка, тълпата ме помете в пряката. Ако бях на пътя на камиона нямаше да мога да се спася”, разказва  Кирил.

По думите му всичко се е случило много бързо, заради шума от зарята в началото някои хора не са разбрали какво се случва. Имало е много семейства с деца, има деца сред загиналите.

По улиците имаше трупове навсякъде, хората не знаеха към кого да се обърнат за помощ, разказва още българинът.

Шофьорът на камиона е бил застрелян 5-10 минути, след като е навлязъл сред хората. Кирил е чул изстрели, но смята, че те са били от страна на полицията.

Хотел „Негреско”, който се намира близо до мястото на трагедията, се е превърнал в болница, заведенията наоколо са помагали с какво могат.

Имаше страх, имаше хаос, казва Христо Георгиев. Той веднага се е обадил на майка си и на свои колеги музиканти. Няма информация за други българи, които да са били на мястото на трагедията.

E79 News; Снимки: REUTERS

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене