СМРАЗЯВАЩ КРЪВТА СЛУХ ОТ КОРНИЦА: Детето, удавено преди дни в язовира на селото, е убито!!!

Пак удавено дете! 12-годишно момче бе открито мъртво, след като се е удавило във водоем между гоцеделчевските села Лъжница и Корница

Тодор ТОДОРОВ

Момчето било намерено в язовир „Явор“, то е изчез­нало във водоема на 2 юли вечерта. Тялото му е открито на следващия ден към 15.30 часа от водо­лазите към РС ПБЗН-Гоце Дел­чев.

Завършилият пети клас Мо­харем излязъл в събота сле­добед от дома си и вечерта не се прибрал. Майка му е сигнализирала в полицията, че детето го няма. Веднага е започнало издирването. Първоначална­та информация била, че то е забелязано в съседно село. Хора от Корни­ца са тръгнали да го търсят там. Друга гру­па пък обико­лили язовирите и водоемите наоколо. „Тръгнахме да го търсим, дадоха ни грешна информация, че е в съсед­ното село Лъжница, но не го намерихме там. Много хора се включиха в акцията. Ра­ботници към кметството от­криха дрехите и обувките му край водоема, който е меж­ду двете села“, каза селски­ят управник Рамадан Бялк.

По обяд в неделя на брега на язовир „Явор“ забеляза­ли дрехи и въдица. Майка­та е потвърдила, че това са дрехи на детето й. Веднага е извикан спасителен екип и момченцето е открито уда­вено съвсем близо до брега, на около 3-4 метра навътре.

Предполага се, че въдица­та му се е закачила и той е влязъл, за да я откачи.

Разпитани са негови прия­тели, за да се разбере дали е бил сам или с други хора на риболов. В деня на по­гребението на детето, а и не само, местните жители ти­ражирали повече от ужася­ваща новина – че детето е било убито от свой приятел или познат, малко по-голям от него. Въдицата на по-го­лемия се закачила и той блъснал 12-годишния Моха­рем да му я вземе. Детето обаче се удавило и уплаше­ните деца, присъствали на инцидента, се разбягали. В социалните мрежи аноним­ни автори разпространяват снимката на набедения уби­ец, но все още няма офици­ално становище по въпроса. Публикуваме версията без имена, независимо че разпо­лагаме с тях, с надеждата да помогнем на разследващите да стигнат до истината.

„Водоемът служи само за поливане, забра­нено е къпането в него. Има пре­дупредителни та­бели. Детето не е било да се къпе, а да лови риба. Наме­рихме въдицата му, както и хляб за захранка на рибата. За нещастие най-вероятно въдицата му се е закачила и той е влязъл да я откачи, но е станало най-лошото“, казва още кметът на село Корница.

Мохарем учи в местното средно общообразовател­но училище, завършил пети клас и есента трябвало да е в шести клас. Но никога вече няма да прекрачи училищ­ния праг. Майка му Фатме е на успокоителни след тра­гичната му кончина, баща му Иса е на гурбет в Германия, той е информиран за траге­дията и веднага е поел към родното си село. Семейство­то има още 5 деца.

По случая е образувано дос­ъдебно производство, уведо­мена е прокуратурата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене