Драматичен театър „Никола Вапцаров”- Благоевград ще отбележи 166-годишнината от рождението на Иван Вазов с „ДВУБОЙ”

Промоционални цени за последното представление на сезона

– двама за 6 лева  

 

Драматичен театър „Никола Вапцаров”- Благоевград ще отбележи 166-годишнината от рождението на Патриарха на българската литература с представлението „ДВУБОЙ”. Това ще бъде и последното участие на театъра в Благоевград за този сезон, а по този повод и цените на билетите са промоционални – два билета са на цена от 6 лева.

В петък, 08.07.2016г., в 19:30 ч., на сцената ще се разрази „един безкръвен двубой“ между лицемерието, двуличието, позьорството.

Още от 50-те години Благоевградски театър поставя текстове на Вазов. Някои от първите заглавия са „Службогонци”, което бележи категоричен успех през 1954,а след това и през 1972/73г., „Хъшове” през 57/58, „Под игото” през 75/76 – заглавия останали в историята и паметта на зрителя, заглавия, с които един театър може само да се гордее, че притежава.

Вазовият текст „Дуел”, както е оригиналното заглавие, за първи път бива поставено в Благоевград през сезон 58/59г. от режисьора Т. Попов. През сезон 82/83г. Костадин Бандутов възражда постановката. В началото на тази година Бандутов отново постави „Двубой” на благоевградска сцена.

Представлението „Двубой” е неговият апел –  да не забравяме класиката, миналото, младините си. Това е сякаш връщане към началото на неговия творчески път в Благоевград. Още в програмата на представлението Костадин Бандутов ни подготвя с думите: „Драги зрителю (извинявай, че ти говоря на Ти), знаеш, че Театъра е един неписан, немълчалив договор между теб и актьорите, в който ние се задължаваме да те лъжем от сцената, а ти се задължаваш да ни вярваш.

И колкото по-добре те лъжем, толкова по-хубаво става!

И затова, в този тъжен живот, ние искаме да те разсмеем, като ти покажем, че и преди 130 години сме били пак същите като сега… „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене