ЮЗУ сваля таксите за паралелно обучение до 50%

Югозападният университет „Неофит Рилски” – Благоевград драстично намали таксите си за паралелно обучение. Новите такси ще бъдат в сила от началото на предстоящата учебна 2016/2017 г. за студентите, които пожелаят да се обучават и по друга специалност в университета извън тази, по която са приети. Таксите за отделните специалности ще бъдат намалени с над 50%.

Както вестник „Струма“ писа, в края на месец април по предложение на ЮЗУ Министерският съвет намали от 100 до 230 лв. таксите за следване в някои специалности на университета. Така за „Екология и опазване на околната среда“ и „География и регионална политика” таксите от 660 лв. станаха на 520 годишно. Драстично намаление от 800 лв. има при докторската програма „Комуникационна и компютърна техника”  на Техническия факултет.

Така на фона на 17-те висши училища, увеличаващи размера на таксите средно с 17,8% (от 15 до 370 лв.) спрямо предходната учебна година и 14-те вуза, в които те остават непроменени, ЮЗУ „Неофит Рилски и ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ са единствените два университета, намаляващи размера на таксите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене